Најновије

Новак: Неће бити смак света уколико не освојим Ролан Гарос

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић петим тријумфом у Мелбурну дошао је до бројке од осам грен слем титула, придруживши се легендарним играчима белог спорта као што су Андре Агаси, Џими Конорс и Иван Лендл.
Једини гренд-слем који недостаје Новаку: Ролан Гарос (Фото: Википедија)

Једини гренд-слем који недостаје Новаку: Ролан Гарос (Фото: Википедија)

Ипак, иако је у досадашњој каријери освојио готово све турнире, један је и даље “тиха патња” првог рекета планете. Два пута је Новак био у финалу Ролан Гароса, али је оба пута поражен од краља шљаке Рафаела Надала. "Отворено првенство Француске се игра на најспоријој подлози, један је од физички најзахтевнијих турнира. Нисам био далеко од победе оба пута, али оно што донекле отежава мечеве против Надала је то што је у целој досадашњој каријери само једном поражен у Паризу, што је међу најупечатљивијим рекордима у тениској историји", рекао је Новак, додавши да му је освајање Ролан Гароса један од најважнијих циљева у наставку каријере. "Чак и ако не успем да освојим трофеј у Паризу неће бити смак света, али ћу дефинитивно наставити да покушавам. Био сам веома близу тријумфа два пута и то је нешто што ми даје веру да могу да направим и тај последњи корак". Српски ас је истакао да је невероватан успех то што је досад подигао осам грен слем трофеја, изразивши наду да ће до краја каријере тај број бити двоцифрен. "Имам 27 година и још неколико сезона пред собом. Надам се да ћу бити здрав, и уз дисциплину и посвећеност свакодневним обавезама које сада поседујем мислим да ћу бити у стању да освојим гренд-слем још два или три пута", скромно је констатовао Ђоковић, нагласивши да је веома задовољан досадашњим током каријере. "Већина играча ће вам рећи да је веома важно да поседујеш менталитет који ће те држати у садашњости, када нешто оствариш да се фокусираш на следећи задатак, не размишљајући превише о будућности или се враћати у прошлост, јер то омогућава рад и планирање наредних циљева. Ипак, сматрам да морате бити искрени и рећи шта мислите о освојеним гренд-слем трофејима, разним турнирима као и о томе где је ваше место у историји. То дефинитивно имам у подсвести и веома сам задовољан досадашњим достигнућима", истакао је Новак Ђоковић.
Прочитајте још:Ноле удвостручио предност у односу на Федерера, Троицки 46 на листиМареј напао Ђоковића да је фолирао повреду ово је Нолетов одговор(ВИДЕО) НЕПОБЕДИВ: Ђоковић јачи и од тенка!
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА