Најновије

Вучић се састао са Србима са КиМ због смене Јаблановића

БЕОГРАД - Састанак председника владе Александра Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ðурића са представницима Срба са Косова и Метохије почео је данас око 11.45 у Влади Србије.
Александар Вучић (Фото: Влада Србије)

Александар Вучић (Фото: Влада Србије)

У делегацији Срба са Косова и Метохије су чланови косовске владе, заменик премијера Бранимир Стојановић и министар локалне самоуправе Љубомир Марић, као и доскорашњи министар за повратак и заједнице Александар Јаблановић. Састанак се одржава након што је косовски премијер Иса Мустафа у уторак саопштио да Јаблановић, представник листе "Српска", више није члан његовог кабинета. Јаблановић је тада рекао да је одлука Мустафе и за њега лично и за Српску листу "дубоко разочаравајућа" и најавио да ће став о даљем односу Српске листе према владајућој коалицији бити заузет након консултација са Вучићем. И Ðурић је оценио да је таква одлука једнострана и дубоко погрешна и поручио да Београд неће прихватити понижавање српских представника у покрајинским институцијама. Изјава Јаблановића, који је назвао дивљацима учеснике протеста који су на Бадњи дан онемогућили расељеним Србима да посете цркву у Ðаковици, послужила је као повод за више протестних скупова на Косову од којих су два последња у Приштини била и насилна. Седници косовског парламента, која је у току у Приштини, не присуствују представници листе Српска.
Прочитајте још: Рашковић-Ивић: Вучићу зашто продајеш компанију која је 2013. гoдине oствaрилa 15,3 милиjaрди динaрa прoфитa
Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА