Најновије

Јерков: Да и кривично дело трговине децом не застарева

БEOГРAД - Посланица ДС Aлександра Jерков предложила jе данас да Скупштина Србиjе на првоj седници пролећног заседања разматра и измене Kривичног законика, коjима би се омогућило да се у кривична дела коjа не застареваjу уврсти и кривично дело трговином деце ради усвоjења.
Јерков (Фото: Архива ДС-а)

Јерков (Фото: Архива ДС-а)

Посланици Скупштине Србиjе гласањем нису прихватили да се та тачка уведе у дневни ред прве седнице jесењег заседања. Jерков jе обjаснила да jе њен предлог да се у кривична дела коjа не застареваjу уврсти и трговина децом. "Tо jе, уопштено речено, онаj чувени закон за бебе", рекла jе Jерков, подсећаjући да jе Eвропски суд за људска права у Стразбуру прошле године наложио Србиjи да до 9. септембра ове године обезбеди накнаде за родитеље несталих беба. Уз напомену да такве деце ниjе мало и да Удружење родитеља сматра да jе у претходних 40 година нестало 100.000 беба, Jерков jе навела да jе њен предлог само међукорак до доношења закона. "Постоjи радна група коjа jе припремила читав нови закон коjи Влада Србиjе из неког разлога покушава да не донесе или избегава да донесе. Сви рокови у том случаjу су прошли", казала jе Jерков.
Прочитајте још:СКАНДАЛ: Бранкица Станковић претила новинару Бете!
Посланици Скупштине Србиjе данас су започели прву седницу пролећног заседања, на коjоj разамтраjу 16 законских предлога и других аката. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА