Најновије

Америка отказала путовање експедиције на Марс

ЊУЈОРК- Марс је био приоритет за НАСА, али је агенција открила да ће путовање до Црвене планете ипак морати да сачека.
Истраживање Марса (Фото: Википедија)

Истраживање Марса (Фото: Википедија)

Америчка Национална свемирска агенција ипак ће дати предност мисији “хватања астероида”. “АРМ мисија пружиће нам могућност да научимо више о шансама за одлазак дубље у свемир”, рекао је Роберт Лајтфут. “Хватање астероида имаће директан утицај на планирање будућности за мисије и нову еру истраживања свемира”. НАСА ће одабрати астероид погодан за проучавање и привући га у стабилну орбиту око Месеца. Агенција очекује да ће свемирска стена бити одабрана до 2019. а тренутни кандидати су Итокава, Бену и 2008 ЕВ5. АРМ робот демонстрираће разне вештине потребне за дугорочне мисије, попут оне до Марса.
Прочитајте још:НАЈВЕЋА ТАЈНА АМЕРИКЕ: У ову војну базу нико не сме да крочи, а крије језиве ствари! (ФОТО)Тајна Теслиних ласера смрти из 1915 који померају земљу: Руси и Американци имају ово оружје сакривено од јавности (ВИДЕО)
На пример, тестираће напредну технологију соларног електричног погона који ће користити енергију Сунца за покретање мотора свемирске летелице. НАСА ће лансирати АРМ 2020. а очекује се да ће шест година касније успети да смести астероид у Месечеву орбиту. Извор:

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА