Најновије

Лепе и опасне: Када Рускиња узме калашњиков у руке (ВИДЕО)

У редовима војске Русије служи око 29 хиљада девојака. Оне пролазе исту обуку као и мушкарци која подразумева и управљање моторизованом техником.
(Фото: Јутјуб принскрин)

(Фото: Јутјуб принскрин)

Немају права на привилегије и олакшице, а шта оне кажу о свом војничком животу погледајте у документарцу руске телевизије Раша тудеј. Овако је основана Руска војска! Оружане снеге Руске Федерације основане су након распада Совјетског Савеза. Борис Јељцињ је 7. маја 1992. године потписао Уредбу о оснивању Министарства одбране и стављању свих совјетских оружаних снага на територију РСФСР под контролу Руске Федерације. Иако су руске оружане снаге формиране тек 1992. године, руска војска вуче своје корене још из доба Кијевске Русије. Међународни институт за стратешке студије процењује да оружане снаге Русије броје око 1.040.000 активних војника, а да у резерви имају чак 2.035.000 људи. Русија годишње за потребе војске издваја чак 72 милијарде долара, а током ове године најављивана су нова улагања у војне сврхе. Министарство одбране Русије служи као орган којим управља Војска. Од совјетског доба, Генералштаб је деловао као главни команујући и надзорни орган руских оружаних снага. Амерички војни стручњак Вилијам Одом рекао је још 1998. године да "совјетски Генералштаб може да се замисли без одбране, али одбрана никако без Генералштаба."
Прочитајте још:ПУРГИН: Могуће је да ће доћи до уједињења Доњецке и Луганске РепубликеПУТИН НЕ ДА БАЛТИК: Руски авион „напао“ четири НАТО брода
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА