Најновије

Бели лук на празан стомак: Најефикаснији лек, ево и зашто! (ВИДЕО)

Бели лук има снажно дезинфекцијско, антибактеријско и фунгицидно деловање које лако може да се упореди с најбољим антибиотицима, али када га поједете на празан желудац, ефекат је много јачи.
Изузетно здрав, бели лук (Фото: photl.com)

Изузетно здрав, бели лук (Фото: photl.com)

Научници су потврдили да конзумирање белог лука на празан желудац повећава његову ефикасност у смислу природног антибиотика јер су бактерије откривене и не могу да се обране од "страшног белог лука". Бели лук садржи око 400 активних састојака, богат је витаминима и минералима као што су аденозин, алицин, аминокиселине, биљна влакна, биљне масти, витамин А, витамин Б1 и Б2, витамин Ц, гвожђе, ензими, етерична уља, јод, калијум, калцијум, селен, сумпор и фосфор. Редовном употребом бели лук подстиче прокрвљеност и олакшава проток крви, снижава повишени крвни притисак и масноће у крви, као и болести срца. Генерално, одличан је антиоксиданс. У историји медицине, антибактеријска и антивирусна својства белог лука и те како су позната. Бели лук и његови састојци подвргнути су бројним истраживањима која су масовно доказала њихово деловање на инфекције узроковане бактеријама и вирусима. Истраживања потврђују и да бели лук има значајна антиканцерогена својства. Редовно конзумирање већих количина белог лука смањује ризик од појаве многих врста рака, нарочито рака ректума и бубрега. Ово је тек неколико конкретних случајева у којима бели лук може да вам буде од велике помоћи. 1. Ако на телу имате брадавицу или сличну израслину, ставите на то место пререзани комадић белог лука и затворите то место фластером. Оставите преко ноћи и понављајте неколико дана док брадавица не отпадне. 2. Боли ли вас уво? Прокувајте два чена белог лука, па неколико капи накапајте у уво. 3. Код реуматских болова натрљајте пререзани режањ белог лука на болно место, бол ће да попусти. 4. Ако патите од несанице, увече једите салату с белим луком. 5. Уколико вас боле мишићи, једите бели лук, јер их он опушта.
Прочитајте још:БОЉЕ ДА ЗНАТЕ ОВО ПРЕ ОДЛАСКА НА БАЗЕН: Нажалост, очи после купања нису црвене само од хлора…ХРАНА ЗА СРЕЋУ: Ових шест намирница доказано побољшавају расположење и користе здрављу
Извор: dnevno.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА