Најновије

ЗАБРАЊЕН МУ УЛАЗ У СРБИЈУ: Неонациста идејни творац ограде на мађарској граници!

Творац идеје о огради на граници Србије и Мађарске, градоначелник Ашотхалома Ласло Тороцкај води покрет који се залаже за “велику Мађарску“.
Ласло Тороцкај (Фото:metropol.hu)

Ласло Тороцкај (Фото:metropol.hu)

Први човек града на граници са Србијом је лидер Омладинског покрета 64 жупаније, странке са крајње деснице мађарског политичког спектра која се залаже за велику Мађарску која би обухватала подручја некадашње Аустроугарске монархије. Тороцкај је од почетка године заговарао идеју о стварању ограде на граници Мађарске и Србије како би се спречио илегални прелаз миграната који надиру преко Србије ка земљама Европске уније. - Није важно чија је то идеја била. Наравно да сам срећан што се подиже зид јер ћемо тако заштитити Ашотхалом, нашу државу и Европу. Мислим да је ово историјски корак на ком ће нам наша деца бити захвална- рекао је Тороцкај. Према његовим речима, неколико стотина имиграната илегално прелази границу сваки дан. - Почетком године 80% их је било са Косова, сада их нема, али зато стижу избеглице из Африке, са Блиског истока и Бангладеша. Иза њих остаје смеће, а понекад упадају у куће и краду аутомобиле и бицикле. Зид није довољан, потребни су нам стражари и надзорне камере- додаје Тороцкај. Он каже да не разуме негативне коментаре на најаву градње ограде. - Постоје ограде и зидови у Бугарској, Грчкој, Турској, Шпанији, САД, Израелу... Свака држава штити своје границе, то је нормално понашање - истиче Тороцкај. На питање новинара загребачког листа да ли је етички и морално прихватљиво затварати границу пред људима који беже од ратова да би сачували животе, Тороцкај одговара да је Украјина једина земља из које би у Мађарску могли да дођу прави политички азиланти. - Занимљиво, из Украјине не стижу избеглице. Мађарска је у својој историји увек прихватала избеглице, а што се овога тиче, има много сигурних држава на простору између Мађарске и Блиског истока, Авганистана или Африке- закључује Тороцкај. Тороцкају је 2004. године био забрањен улазак у Србију због територијалних претензија према Војводини, а такву меру, у трајању од пет година, 2006. му је изрекла Словачка.
Прочитајте још:РЕЗОЛУЦИЈА НЕЋЕ ПРОЋИ: Србија ипак тражила вето од Русије!СТРАДАЛНИЦИ ЗА ИСТИНУ: Аутор књиге „Сребреница – како се заиста збило“ заточен у Швајцарској!
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА