Најновије

ЛЕТЕЋА МУЊА: Најскупљи амерички оружани систем само што није откривен (ВИДЕО)

Ове недеље први пут у америчким војним вежбама учествује „Локид Мартинов“ борбени авион "Ф-35 Лајтнинг" (Муња), што је још један корак у развоју највећег оружаног програма Пентагона, саопштили су званичници Ратне авијације САД.
"Ф-35 Лајтнинг" (Фото: lockheedmartin.com)

"Ф-35 Лајтнинг" (Фото: lockheedmartin.com)

Вежба под називом "Зелена застава запад" има за циљ тестирање способности америчке војске да учествује у сукобима ваздух-земља и помаже припреми копнених трупа за борбу. Три врсте авиона "Ф-35 Лајтнинг" са варијантама А, Б и Ц дизајнирана су и произведена у огромном „Локид Мартинов“ постројењу у Тексасу. Неколико модела типа А, заједно са масом других летелица и наоружања, учествоваће у вежби. Генерал Херберт Карлајл, заповедник Команде ваздушних дејстава казао је Ројтерсу да су вежбе важне због излагања наоружања и пилота реалнијим сценаријима глобалне борбе. - Изузетно је важно да пређете преко чисте теорије... да уђете у динамично окружење које се стално мења - навео је Карлајл. Он је додао да је америчка Ратна авијација у ранијим вежбама користила летелицу опремљену Ф-35 сензорима, али ће ово бити први пут да се користи "оперативно репрезентативнији" авион. Карлајл је рекао да Ратна авијација и даље ради на решавању неких проблема везаних за начин преношења до пилота података добијених са разних радара и других сензора. Ипак, он очекује да се авиион добро покаже приликом вежбе. - Авион је прилично импресиван - тврди Карлајл за "Бизнис инсајдер". Очекује се да америчка Ратна морнарица у јулу објави поруџбину десет Ф-35Б млазњака спремних за борбену употребу, док би Ратна авијација то требало да учини у агусту 2016. У међувремену је Пентагон америчком Конгресу предложио за усвајање план набавке 57 авиона Ф-35 по укупној цени од 11 милијарди долара током наредне фискалне године. Програм Ф-35 вредан више од 400 милијарди долара до сада је избацио 140 од укупно очекиваних 2.443 млазњака за америчко Министарство одбране и још пет за стране војне купце.
Прочитајте још:РУСКИ ТЕРМИНАТОР ИЗ ДОНБАСА: Противтенковском пушком уништио цео украјински пункт (ВИДЕО)Руски поглед на Македонију или место одакле се господари Балканом
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА