Најновије

Француска: Eксплозије у складишту нафте намерно изазване!

МАРСЕЈ – Сумња се да су две експлозије, које су ноћас одјекнуле у складишту компаније „Лионделбасел”, недалеко од аеродрома у Марсељу, намерно изазване, саопштио је извор близ
Густ дим након експлозија (Фото: Јутјуб)

Густ дим након експлозија (Фото: Јутјуб)

„Истовремене експлозије резервоара, који су удаљени 500 метара један од другог, нису последица техничке грешке”, наводи извор Ројтерса додајући да се разматрају наводи о намерном изазивању експлозија. Два резервоара, од којих је један испуњен бензином, а други нафтом, експлодирала су у складишту нафте у француској префектури Ушће Роне на југу земље, на 10 километара од аеродрома у Марсељу и густ облак дима се дизао високо у небо и видео се на око 1,5 километара од места експлозије, наводе француски медији. Ипак, дим не представља непосредну опасност по здравље, а саобраћај на аеродрому у Марсељу није угрожен, наводи се у саопштењу перфектуре Ушће Роне. Према новинским извештајима, јака експлозија се чула и на марсељском аеродрому који је пети најпрометнији аеродром за путнички саобраћај у Француској. Мултинационална хемијска компанија „Лионделбасел” послује на пет континената и запошљава око 11.000 људи, наводи Раша тудеј.
Прочитајте још:Руски стратешки бомбардер Ту-95 срушио се у близини ХабаровскаХаос у Дубаију: Горе докови и бродови! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА