Најновије

"ЗСО треба да заштити српски народ"

Заједница српских општина мора бити формирана на начин како би најефикасније и најбоље заштитила српски народ на Косову и Метохији.
Приштина (Фото: Википедија)

Приштина (Фото: Википедија)

То су закључили министри у косовској влади - администрације и локалне самоуправе Љубомир Марић и за заједнице и повратак Далибор Јефтић и градоначелник општине Штрпци Братислав Николић. То мора да се уради без компромиса када су у питању њене надлежности, што за њих представља најважнији задатак у овом тренутку који је и задатак свих представника српске заједнице на свим политичким нивоима, наводи се у саопштењу из Марићевог кабинета после разговора у Штрпцима. Они су, такође, нагласили и поручили да у вези са тим влада потпуни консензус и да је позиција у свим разговорима и на свим нивоима иста када је у питању српски народ на Косову и Метохији. Министри су са Николићем разгорали о ситуацији у општини, о развојном плану и заједници српских општина на КиМ. Током састанка такође је разговарано о Брезовици, односно опасностима и очекивањима по питању будућности те планине за све грађане Сиринићке жупе за који је неопходна подршка локалне заједнице. То се односи на низ предуслова који још нису испуњени, али и на постојећи Ски-центар.
Прочитајте још:Харадинај поново изабран за председника АБКМАЂАРСКА: Градња зида почиње за неколико недељаМеркелова дисциплинује Приштину
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА