Најновије

ПОЖАРИ БУКТЕ У ДАЛМАЦИЈИ: Горе километри шуме, евакуисано 50 особа (ФОТО, ВИДЕО)

Око 50 мештана било је приморано претходне ноћи да напусти своје домове због великог пожара, који је око 23 сата букнуо недалеко од места Пијавичино на полуострву Пељешцу, јавила је ХРТ.
(Фото: ХРТ принтскрин)

(Фото: ХРТ принтскрин)

Гори густа борова шума у дужини од два километра, а упркос напорима ватрогасаца, ватра се око три сата ујутро приближила кућама у Трстенику, који је готово у потпуности морао бити евакуисан, пренео је хрватски портал Index.hr.Ватрена линија протеже се у дужини од преко два километра, а на терену су све расположиве ватрогасне снаге. Преподне је гашена ватра на подручју Стариград - Шибуљине у Задарској. Убрзо су избила два нова пожара у Шибенско - книнској жупанији, и оба су стављена под контролу. У међувремену се поново активирао пожар у Смоквици на Корчули, и ово је трећи дан заредом да канадери Оружаних снага Хрватске гасе овај пожар, у чему им данас помаже и хеликоптер. Ватра тренутно не прети кућама, али постоји могућност за то, у зависности од ветра и временских прилика. Највећа борба са ватреном стихијом тренутно је у одбрани подручја према месту Брна, јављају хрватски медији. Пожар у Смоквици на Корчули плануо је у суботу, 18. јула, касно поподне, а до синоћ је изгорело више од 500 хектара густе борове шуме.Послеподне је избио и пожар на подручју Примоштена у Шибенско-книнској жупанији, а гашење отежава ветар.
HRT-ove kamere zabilježile su gotovo nestvarne prizore na Pelješcu gdje bjesni požar http://bit.ly/1KfSF8I Posted by HRT Vijesti on понедељак 20. јул 2015.
Прочитајте још:ОВАКО ЈЕ НАСТАЛА ПЕСМА ЂЕНЕРАЛЕ: Филмска прича о хероју са Косова, икони српских навијача (ВИДЕО)КОЛАПС ЧЕКА 24 ДРЖАВЕ: У банкрот иду Црна Гора, Македонија и Хрватска!
Извор: Срна, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА