Најновије

Одбацили захтев јер је - на ћирилици!

Косовске власти опет крше право на српски језик и писмо које је Приштина гарантовала законом. Посланица Самоопредељења и председница Комисије за законодавство косовске Скупштине Аљбуљене Хаџију одбацила је предлог за чланове Савета за бесплатну правну помоћ јер је написан - на ћирилици. Хаџију је рекла да употреба ћирилице није по закону и тражила правно тумачење, иако косовски Закон о употреби језика каже да су албански и српски и њихови алфабети службени језици и да имају равноправан статус у косовским институцијама. Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, чије је министарство поднело спорни захтев, тражи да се Хаџију извини Србима.

Парламент у Приштини (Фото: balkaneu.com)

Парламент у Приштини (Фото: balkaneu.com)

- Нећу тражити да због кршења Закона о употреби језика поднесе оставку, већ је у духу толеранције позивам да се извини српском народу - каже Јевтић и додаје да је апсурд да председница Комисије за законодавство није упозната са Законом о употреби језика. Он каже да није први пут да чланови покрета Самопредељење угрожавају Србе. - Српске посланике недавно су и физички напале присталице те опозиционе странке, а у самом парламенту су се чуле нимало пријатне речи о Србима. Има ли краја томе и хоће ли се појединци ослободити политике сукобљавања и конфронтације - пита Јевтић.
Прочитајте још:АЗИЛАНТИ ИМ ПОСТАЛИ ПРЕСКУПИ: Немачка би да Србији поново уведе визе?Шешељ: Нема интрига иза кадровских промена у СРС-у, то је медијска подметачинаИ Западу јасно: Тачијева двострука игра
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА