Најновије

ОРЛОВИ УБЕДЉИВИ: Убедљивом победом против Русије до Трофеја Београда (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Наша кошаркашка репрезентација освојила је „Ачибадем Трофеј Београда”, пошто је у финалу савладала Русију са 95:61.
Трофеј Београда остаје у Србији! (Фото: ЈуТјуб)

Трофеј Београда остаје у Србији! (Фото: ЈуТјуб)

Оставили су изабраници селектора Александра Ђорђевића сјајан утисак пред завршну фазу припрема за Еуробаскет (5-20. септембра), и без већих проблема су декласирали свог ривала. Као и против Кине, Ђорђевић је равноправно расподелио минутажу на скоро све играче, а најефикаснији су били Мирослав Радуљица са 15, Немања Недовић са 13 и Милош Теодосић и Никола Калинић са по 12 поена. За најбољег играча финалног меча проглашен је Теодосић, коме је награду доделио потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић. Србија је до овог меча стигла убедљивом победом над Кином дан раније са 95:55, после чега је селектор Александар Ђорђевић похвалио своје изабранике због односа према игри. У другом полуфиналном мечу Русија је савладала Венецуелу са 66:55. Финалном сусрету присустовао је и тренер Партизана Душко Вујошевић, који је био један од око 6.000 гледалаца у Београдској Арени. Они су дали овације руским кошаркашима када су изашли на терен да се загревају. Селектор Ђорђевић је одлучио да овај меч одигра без Николе Милутинова, Драгана Милосављевић и Стефана Пота, који нису били у протоколу, а по завршетку турнира саопштио је да Пот више неће бити део тима који наставља припреме.

После Београда пут у Израел

По завршетку „Трофеја Београда” нашим репрезентативцима ће уследити пут у Израел, на мечеве са домаћином и Украјином (од 21. до 25. августа), затим 27. августа са Словенијом у Љубљани, а последња провера пред Еуробаскет биће дуел са Словенцима у Бањалуци, 29. августа.

Кинези трећи

Кошаркаши Кине заузели су треће место на турниру, пошто су у борби за ту позицију савладали Венецуелу са 63:57.

Србија - Русија 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17)

Хала: Комбанк арена. Гледалаца: 10.000. Судије: Јевтовић и Нинковић (Београд), Маричић (Краљево). Србија: Теодосић 12, Симоновић 7, Богдановић 2, Бјелица 5, Марковић 7, Калинић 12, Кешељ 2, Радуљица 15, Ерцег 5, Штимац 8, Митровић, Недовић 13, Дангубић, Кузмић 7. Русија: Зубков 5, Патејев 4, Фридзон 16, Вилацев , Антонов 4, Моња, Ховцов 3, Понкрашов 13, Воронцевич 4, Антипов 6, Кулагин 5, Десјатников, Курбанов 1.
Прочитајте још:
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА