Најновије

ФРКА У СПС: Социјалистима опао рејтинг, Дачић у паници!

БЕОГРАД - Рејтинг Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића пао је на испод 10 одсто, због чега је он у потпуном хаосу, показали су резултати интерног истраживања те странке. Такође, чланство и досадашњи сигурни гласачи партије су врло незадовољни.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

У странци су незадовољни јер лидер СПС Ивица Дачић десет месеци не сазива седницу Главног одбора, на којој би било изабрано уже руководство.

Бирачи незадовољни

- Сада се помиње датум који је најавио Дачић, а то је 29. или 30. август, али ни то није сигурно јер је наглашено да ће тада бити седнице ГО само ако му министарске обавезе то дозволе. Нико није против Дачића и ово није буна против њега, али уколико се странка ускоро не консолидује, још више ће нам опасти рејтинг. Чак 50 одсто стандардних гласача је незадовољно. Чланство се осећа као да их Дачић уопште не зарезује. Разумеју да је шеф странке преоптерећен државним обавезама, али да му баш оволико времена треба да изабере руководство... То је баш много - описује извор из странке тренутну ситуацију међу социјалистима. Аналитичар Ђорђе Вукадиновић практично потврђује ова сазнања:

Осипање

- Чињеница је да је рејтинг СПС до сада био стабилан, готово до мазохизма, бирачко тело им је било верно, без обзира на осцилације. Међутим, последњих месеци је ситуација другачија. Ипак, наглашавам да благо осипање, које је евидентно, ипак није драматично, али би требало да забрине врх странке. Чини се да СПС нема став ни о чему. А друга ствар је то што је чланство незадовољно, јер дуго нема руководство. Мислим да СПС чека бурна јесен, без обзира на то да ли ће бити избора или не. Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић није желео да коментарише проблеме у странци.
Прочитајте још:Српска радикална странка захтева: Преусмерите мигранте ка Хрватској док и они не подигну зидМолицај: Српска листа је „четничка формација“Тачи: ЗСО неће имати извршна овлашћења
Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА