Најновије

Вучић: Лично навијам за изборе, али они слабе економију и то је разлог против

- Неколико дана пре завршног констатовања могу да кажем да је Србија испунила обавезе ММФ-а и да ћемо добити њихову позитивну оцену - рекао је председник Владе Александар Вучић. Он је нагласио и да ће повећања плата и пензија бити и да ће се о томе са ММФ-ом разговарати у октобру. Премијер је рекао и да је за изборе, а разлог против је то што слабе економију.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер је на почетку конференције истакао да ММФ-ов програм за Србију веома добро напредује. - Неколико дана пре завршног констатовања могу да кажем да је Србија испунила обавезе ММФ-а и да ћемо добити њихову позитивну оцену - рекао је Вучић, додавши да то значи "да смо добро радили, да смо били штедљиви и да је направљен добар баланс између фискалне и монетарне политике, као и да имамо ниску инфлацију". Он је додао да ће тада бити конкретизовано како, коме и колико ће бити повећане плате запослених у јавном сектору и пензије. Мисија ММФ-а је, како је потврдио Вучић, имала примедба на то што су буџетска издвања за капиталне инвестиције у Србији мања од планираних, због чега је затражио помоћ стручњака те међународне финансијске инстутуције. Он је нагласио и да је невероватно да се у сред мигрантксе критзе отвартају нови кафићи, а да нико не издаје фискални рачун. - Држава није крава музара. Од државе највише тражимо, а најмање јој дајемо. Моје лично разочарање због свега тога. Јер све оно што радимо, радимо да би људи живе много боље - рекао је он. Према његовим речима ММФ се залаже за приватизаију "Телекома" и Аеродрома "Никола Тесла", јер сматра да би то помогло економском бољитку Србије. Додао је да ће, ако "Телеком" буде продат, половина новца од те приватизације бити употребљена за враћање ранијих скупих иностраних позајмица, а половина за капиталне инвестиције.
Прочитајте још:ЕУ импресионирана прихватом избеглица у СрбијиКо то шаље мигранте баш у Европу?ФРКА У СПС: Социјалистима опао рејтинг, Дачић у паници!
Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА