Најновије

Без посете зубару: 5 природних начина да уклоните каменац за зуба

Иако је пожељно ићи редовно зубару, мање наслаге и каменац можете и сами решити...
Иако је пожељно ићи редовно зубару, мање наслаге и каменац можете и сами решити... (Фото: pixabay.com)

Иако је пожељно ићи редовно зубару, мање наслаге и каменац можете и сами решити... (Фото: pixabay.com)

Наслаге од каменца не само да изгледају ружно, већ могу и да изазову велике проблеме. Ево како да се решите овог зубног непријатеља природним путем... Зубни каменац је тврда наслага на зубима настала минерализацијом плака која се с временом таложи. Уколико спадате у групу људи, који на сам спомен стоматолога крећу да се тресу од страха, онда су природна решења за уклањање каменца идеална за вас:

Рецепт 1

Састојци: 30 грама орахове љуске и мало воде Припрема: Потребно је ставити љуске ораха у лонац, додати воду и кувати до 15 минута. Умочите четкицу за зубе у добијену смесу и перите њом зубе 5 минута. Поновите ову процедуру у јутарњим, поподневним и вечерњим сатима.

Рецепт 2

Састојци: 4 кашичице семенки сунцокрета 4 кашичице цвета липе 1 литра воде Припрема: Ставите састојке у посуду, прелијте водом и кувајте на лаганој ватри пола сата. Перите зубе овом мешавином након сваког јела.

Рецепт 3

Јабуково сирће се такође може користити за уклањање каменца, али само једном недељно. Ставите мало јабуковог сирћета у уста, мућкајте и трљајте зубе четкицом. Испљуните. Темељно исперите уста водом да се не би оштетила зубна глеђ.

Рецепт 4

Узмите три кашичице лишћа горског пелина па прелијте са четири децилитра проврелог вина. Оставити да се охлади и одстоји поклопљено два сата. Затим процедити и прати зубе том течношћу више пута на дан. Имаћете лепе и здраве зубе без каменца.

Рецепт 5

Сода бикарбона вам такође може помоћи да отклоните зубни каменац. Ставите мало соде бикарбоне на навлажену четкицу и њом очистите каменац. У соду бикарбону можете додати и мало соли, па протрљајте зубе.
Прочитајте још:ШОКАНТНО: Ево доказа да се лубенице вештачки пумпају отровом како би биле слађе (ВИДЕО)Узрок рака је киселост, а излечење могуће за неколико недеља: Чудесан рецепт доктора Колдвела!
Извор: yumama.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА