Најновије

Шта је боље за мршављење: Дијета или вежбе?

Када је губитак килограма у питању мишљења су подеље. Неки тврде да је дијета довољна и килограми ће нестати, други тврде да једино напорно вежбање може да покаже резултате, а трећи пак да нема добре линије без дијете и вежбања. Истраживачи нам откривају како да лако будете фит.
Уф та вага... (Фото: pixabay.com)

Уф та вага... (Фото: pixabay.com)

Истраживачи су 2013. године покренули истраживање у покушају да пронађу одговор који би био од великог значаја готово целој нацији. Вечито питање које се поставља када је вишак килограма у питању јесте да ли боље резултате даје промена исхране или вежбе. Тада су научници дошли до закључка да умереност и једног и другог даје најефикасније резултате. Али, две године касније ново истраживање је показало да најбољи учинак у борби са килограмима јесте правилно избалансирана исхрана. Према речима стручњака, физичка активност је добра за целокупно стање организма, али није таако погодна за мршављење, јер што више вежбате, већи вам је апетит. Па тако посежете за храном и уносите више калорија него што тренингом изгубите. И док ће многи спортски тренери вам рећи да су вежбе једини пут ка успеху, истраживаачи су дошли до других закључака. Истраживања ипак предност дају дијетама и балансираној исхрани. Стручњаци саветују избалансирани план исхране који се фокусира на воће и поврће, немасне протеине и угљене хидрате из намирница начињених од целог зрна. Немојте да претерујете са смањењем калорија зато што то доводи до успоравања метаболизма и онда губите мишићну масу. За здрав дневни унос калорија требало би да уносите 10 калорија за сваких пола килограма тежине. На овај начин ћете губити тежину без обзира на то да ли вежбате или не.
Прочитајте још:Зелени напитак за бољи дан: Синди Крафорд открила тајну свог савршеног изгледа!Формула доброг изгледа: Једини сигуран начин да заувек уклоните целулит
Извор: Блиц жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА