Најновије

Празници - опасно по здравље!

Истраживања показују да се током празничних дана угојимо од пола до шест килограма, а да већина "заради" масноћу у крви.
Прскалица - обавезна у Новој години (Фото: Pixabay)

Прскалица - обавезна у Новој години (Фото: Pixabay)

Неумереност у ићу и пићу, смањена физичка активност, премало или превише сна - фактори су који утичу на повећање телесне масе, а са тим долазе и здравствени проблеми. Зато стручњаци саветују опрез, додајући да је опуштање у данима празновања добродошло, али не и претеривање. Да се касније не бисте кајали, поведите рачуна на време. Савет нутрициониста је да пробате да се контролишете, тако да се не одричете оброка, али их распоредите на мање порције. Дакле, узмите од свега што вам се допада са трпезе, али по мало и одједном, јер сипање једног по једног може да буде опасно, пошто нећете знати колико сте појели. Исецкајте храну на ситне комадиће и жваћите их што дуже. Пре тога, попијте чашу воде са неколико капи лимуновог сока, јер он утиче на разградњу масти. Између оброка и торте направите размак бар сат времена, а потом попијте кафу, јер она убрзава варење. Уколико вам се учини да "кризирате" и да морате нешто да грицнете у међувремену, нека ту буду свеже ротквице, купус или цитрусно воће, а не чипс и остале нездраве грицкалице. И потрудите се да се сваког дана прошетате бар 20 минута, без обзира на временске услове.
Прочитајте још:НЕКЕ СТВАРИ ЋЕ ВАС ИЗНЕНАДИТИ: 30 фасцинантних чињеница о РусијиПРОВЕРЕНО РАДИ: Смршајте без вежбања и одрицања
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА