Најновије

Дачић: Нећу да мењам никога у СПС

Кадровске промене у Социјалистичкој партији Србије сада нису у плану, поручио је Ивица Дачић и навео да су приоритет покрајински и локални избори.
Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Председник социјалиста каже да је СПС имала конгрес, који се одржава на четири године, и да сада није у плану избор новог руководства. - Ипак, морам бити спреман за изборе сваки дан. Када се заврше једни, већ почиње припрема за следеће. Све оно што радимо јесте оно по чему ће нас народ гледати на изборима - рекао је Дачић. Како је нагласио, за њега је битнија стабилност, која је неопходна Србији. - Та стабилност огледа се и у политичкој стабилности, а то значи да постоје добри односи и заједнички стратешки циљеви најважнијих политичких фактора, у овом случају између СНС и премијера Александра Вучића и СПС и других странака из наше коалиције ПУПС и ЈС. Овде је реч о томе да ми имамо своје странке које су различито профилисане - рекао је Дачић. Дачић, који је и први потпредседник Владе и министар спољних послова, наводи да је СПС странка левице, а СНС странка десног центра, која се сврстава у народњачке европске партије и да треба наћи заједнички именитељ на тим стратешким циљевима. - Када сам се заложио да се састанем са премијером Вучићем, нисам уопште размишљао нити говорио о неким проблемима, него сам говорио о нашим стратешким циљевима за наредне године - рекао је Дачић.

Идемо на прославу дана РС

- Имамо веома коректан однос, поштујемо Дејтонски споразум, поштујемо целовитост и територијални интегритет БиХ, али поштујемо и РС и са њом имамо специјалне односе. Тамо живи више од милион припадника срског народа и то је наш национални и државни интерес. Србија је животно заинтересована за стабилност БиХ и за опстанак РС - каже Дачић и наводи да су представници Србије увек одлазили на прославу Дана РС 9. јануара.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ СЕ УМЕШАО У АМЕРИЧКЕ ИЗБОРЕ: Тражи од Срба да гласају за…ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Порука Вучићу од напредњака који је вратио чланску карту (ФОТО)ВУЈАНОВИЋ ПОРУЧИО НИКОЛИЋУ: Једва чекам да те видим!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА