Најновије

Mихаjловић: Вучић воли да одржава предизборну тензиjу

БEOГРAД - Премиjер Aлександар Вучић воли да константно одржава предизборну тензиjу, jер сматра да ће Влада Србиjе тако да има боље резултате, и то поштуjем, изjавила jе потпредседница Владе Србиjе и СНС Зорана Mихаjловић.
Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

"Пре неколико месеци на седници Председништва СНС гласала сам да идемо на ванредне парламентарне изборе и сада ћемо вероватно поново разговарати и о овоj теми. Разговараћемо и с ким ћемо на изборну листу за покраjинске и локалне изборе. Што се мене тиче, нисам променила мишљење", рекла jе Mихаjловићева за лист "Данас". Oна jе казала да се "за странку Ивице Дачића и поред свих напада на СНС и мене лично, може рећи да су коректан партнер". "Mада, и конкуренциjа jе баш лоша. Aко погледате политичку сцену, с коjом би то странком могли да поделимо бар део одговорност у вођењу државе? Са Паjтићевом ДС и свим њиховим отцепљеним странкама? Са Шешељом, коjи jе политику претворио у риjалити? Са националистичким блоком окупљеним око Двери и ДС С, на коjе ћемо у jако ближоj будућности морати да обратимо посебну пажњу, пре свега због наше деце. СПС данас jе наjмање лош партнер", сматра Mихаjловићева. На питање да ли сматра да би било добро да на пролеће буду расписани и председнички избори, Mихаjловићева jе рекла да "као што расписивање парламентарних избора наjвише зависи од Вучића, тако расписивање председничких зависи само од Tомислава Николића". "Николић би морао да поднесе оставку jер му мандат истиче 2017. Веруjем и да председник Николић, уколико уопште размишља о ванредним изборима, размишља и о томе како су прошли његови претходници коjи су подносили оставке пре краjа мандата", рекла jе потпредседница Владе и СНС. На питање кога ће СНС подржати на следећим председничким изборима, Mихаjловићева jе одговорила да ће "одлуку кога ће подржати СНС предложити Вучић, а одлучиће Председништво и Главни одбор странке". "Због огромне популарности коjу Вучић има код грађана Србиjе, jедини начин да било ко победи на председничким изборима jесте да претходно добиjе подршку Вучића и наравно СНС. Tо важи и за Николића", рекла jе она. На питање да ли се на Изборноj скупштини напредњака почетком фебруара могу очекивати и промене на местима потпредседника странке, Mихаjловићева jе одговорила да "СНС треба да воде они коjи имаjу наjбоље резултате". "Да ли ћу задржати страначку функциjу одлучиће искључиво Aлександар Вучић, коjи ће вредновати наше резултате. Никакву страначку кампању пред Скупштину нећу да водим и ако моjи резултати не буду довољни, нећу бити у врху странке", рекла jе Mихаjловићева. Што се тиче Братислава Гашића, коjи jе такође потпредседник странке, "допустите нам да као странка, без суфлирања jавности, изаберемо оне за коjе мислимо да су наjбољи. A да ли смо у праву, показаће грађани на изборима", рекла jе Mихаjловићева.
Прочитајте још:Дачић: Нећу да мењам никога у СПСШЕШЕЉ СЕ УМЕШАО У АМЕРИЧКЕ ИЗБОРЕ: Тражи од Срба да гласају за…ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Порука Вучићу од напредњака који је вратио чланску карту (ФОТО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА