Најновије

ЏИХАДСТИ ЗАРАТИЛИ НА ФРОНТУ: Сиријска војска граби кроз посрнулу одбрану на северу Хаме! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска армија и Снаге националне одбране покренули су јуче на северу провинције Хама снажну контраофанзиву на коалицију побуњеночко-терористичких групација Слободне сиријске армије (ФСА), Ахрар ал Шама, Џунд ал Аксе и Нусра фронта (сада Џебхат Фатах ал Шам).

Бомбардовање у Хами (Фото: ЈуТјуб)

Одличну прилику за напад сиријским јединицама пружио је жесток међусобни оружани сукоб џихадиста Џунд ал Аксе и Ахрар ал Шама на југу провинције Идлиб у ком је, између осталих, погинуло или од супротне стране заробљено, чак и неколико џихадистичких команданата. Штавише, иако се нису директно прикључили сукобима, остале групације, као и фракције међу њима, изјасниле су своју подршку једној или другој страни, што је продубило подељеност џихадиста на фронту. ФСА, која је и сама коалиција великог броја џихадистичких група, објавила је данас неколико снимака са одбрамбених линија на фронту, којима вероватно ели да покаже да су и даље у стању да организују одбрану.
Ипак, у пометњи у којој су се нашли редови "побуњеника" које подржавају западне силе, сиријским јединицама није било тешко да за мање од 24 сата поврате велики део територија које су изгубиле током изненадне офанзиве у овом делу централне Сирије. Сиријска армија и њени савезници за сада се не заустављају, а у незадрживом налету константно долазе информације о новом ослобођеном селу у овој области, а сиријска авијација већ је почела бомбардовање терористичких постројења дубље унутар територије под њиховом контролом.
На првој мапи можете да видите област коју је Сиријска армија преузела током претходног дана и ноћи.
Click to see the full-size map

На овој мапи мижете да видите данашњи напредак Асадових јединица и ширину фронта који су покренули.
Click to see the full-size map

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА