Најновије

Лавров објаснио Kерију шта Русија гађа у Сирији

ЛИMA - Aмерички државни секретар Џон Kери рекао jе у четвртак да jе са руским министром спољних послова Сергеjем Лавровом разговарао о Украjини и "свим аспектима" ситуациjе у Aлепу, укључуjући поновне ваздушне ударе на таj сириjски град ове недеље, jавља данас Роjтерс.

Лавров (Фото: ТАСС)

„Наше Ваздушно-космичке снаге и сиријско Ратно ваздухопловство је активно у Идлибу и Хомсу, како би спречили повлачење ИД из Мосула“, саопштио је Лавров је новинарима.
Раније је Министарство одбране Сергеј Шојгу изјавио је да су са фрегате „Адмирал Григорович“ лансиране крстареће ракете „Калибар" по циљевима у провинцијама Идлиб и Хомс. Осим тога, удари по позицијама милитаната извела је и авијација са аеродрома Хмејмим и ловци Су-33 са носача авиона „Адмирал Куњецов“, као и авиони Ту-95МС. Циљеви операције су били командни пунктови исламиста, складишта оружја и муниције и фабрика за производњу наоружања. У Министарству одбране су нагласили да су координате свих циљева удара Ту-95МС који су изведени из региона Средоземног мора били проверени и потврђени обавештајним каналима.
Операција за ослобађање Мосула је почела у ноћи 17. октобра. У њој учествују ирачка војска и полиција, као и курдске јединице уз подршку авијације коалиције на челу са САД. Експерти не искључују да терористи могу покушати да побегну у Сирију.  
Инцидент са новинарком РТ Шеф руске дипломатије је реаговао и на инцидент са вређањем новинарке РТ на брифингу званичног представника Стејт департмента Џона Кирбија. „Сматрам да то не одражава америчке вредности и надам се да то не одржавама став државног секретара“, рекао је министар Лавров и нагласио да са Кирбијем треба да разговарају његови шефови.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА