Најновије

ПУЦАЈУ ПО ШАВОВИМА: Амерички "посејдон" надлеће над руском ратном морнарицом!

Амерички патролни противподморнички авион П-8А "посејдон“ у петак је вршио извиђање у области, у којој се налази група носача авиона руске морнарице.

"Посејдон“ (Фото: Јутјуб)

Извиђање америчког авиона одиграло се у источном делу Средоземља, у близини сиријске обале где се налази руски "Адмирал Кузњецов“, наводе западни сајтови који прате кретање војне авијације.
Према њиховим наводима, амерички авион са ознаком 168434, који је полетео из авио-базе Сигонела на Сицилији, приликом лета ка обали Сирије нагло је смањио висину на 4.700 метара и почео да кружи изнад области у којој се налази руска група носача авиона. 
Авион је оперативни задатак, који се вероватно сводио на прикупљање података о дејствима руске групе и на радарско пресретање у области од 60 до 80 километара источно од обала Сирије, обављао најмање два сата. 
На сличан начин се руским бродовима у четвртак приближио амерички извиђачки авион, који је полетео из авио-базе на Сицилији. Прошлог уторка на саветовању председника Русије Владимира Путина са високим руководством Оружаних снага Русије, министар одбране Сергеј Шојгу је изјавио да је руска војска почела да изводи нападе на терористе у сиријским провинцијама Идлибу и Хомсу. 
Према његовим речима, фрегата „Адмирал Григорович“ гађала је терористе у Сирији крстарећим ракетама „калибар“. Први пут у историји Војна морнарица Русије је употребила „Адмирала Кузњецова“ - са његове палубе су ка циљевима терориста полетели авиони „Су-33“. 
Стратешки носачи ракета Ваздушно-космичких снага Русије у четвртак су крстарећим ракетама напали положаје ИД-а и Нусра фронта на територији Сирије из Средоземног мора Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА