Најновије

У Шапцу селекција кандидата за посао у Јазакију

У Центру за стручно усавршавање у Шапцу је обављено тестирање 20 кандидата за тим лидере и тренере за производни процес у компанији „Јазаки“. Тестирање се наставља наредне седмице, а одабраних 40 кандидата биће међу првим Шапчанима који су добили посао у „Јазакију“. Њихово задужење биће да обучавају будуће раднике у производњи и припреме их за почетак рада фабрике до јуна наредне године.

Центар за стручно усавршавање у Шапцу „Јазаки“ (Фото: Правда)

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је Центар за стручно усавршавање и кандидатима пожелео срећу и успех у будућим пословима. Он је подсетио на своје изборно обећање да ће велика инвестиција доћи у Шабац.
- То обећање се остварује. Фабрика се гради, људи се запошљавају и ја могу са радошћу да кажем да су први Шапчани добили посао у „Јазакију“. Чињеница да ће 1700 људи у овој великој, мултинационалној компанији добити прилику да ради, говори да Шабац може да буде поуздан партнер сваком инвеститору. Очекујем да Шапчани искористе своју прилику и конкуришу за посао. А ми ћемо им, као Град, помоћи тако што ћемо организовати обуке за стране језике и рад на рачунару за први круг кандидата. Следеће четири године свако ће добити прилику да заради више и неће радити само онај ко то не буде хтео, закључио је градоначелник.  
Говорећи о сарадњи са менаџментом „Јазакија“, градоначелник је истакао да ниједна велика инвестиција не може да се деси ако не постоји добра сарадња између компаније и заједнице у коју она долази. 
- Само ако сви дамо свој максимум, инвестиција може да успе. Предност интернационалне компаније је у томе што она доводе најбоље људе. Ми смо имали одличну сарадњу са њима и током процеса преговарања, и сада, када је компанија стигла у Шабац, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић. 
Преговори са јапанском компанијом трају од фебруара прошле године. Захваљујући комунално добро опремљеној индустријској зони и ефикасној локалној администрацији, Шабац се у конкуренцији 10 српских градова и две државе у окружењу изборио за ову инвестицију. Како је планирано, у року од три године у Шапцу ће бити запослено 1700 радника.
Компанија “Јазаки” је мултинационална компанија у области аутомобилске индустрије, основана 1941. године. Запошљава преко 250.000 радника у више од 200 фабрика широм света. Компанија се бави производњом електронских дистрибутивних система за аутомобилску индустрију. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА