Најновије

ЈУНАЧКА ОДБРАНА АЕРОДРОМА Т4: САА и Руси праве покољ међу терористима, али они и даље нападају (ФОТО/МАПА)

Непрекидне борбе које се воде за аеродром Т4 у Тијасу на истоку сиријске провинције Хомс добијају на интензитету из дана у дан.

Борбе око Тијаса (Фото: Твитер, Правда)

Након веома критичне ситуације, када је аеродром у једном тренутку био потпуно окружен снагама Исламске државе, одлучном реакцијом руске авијације и херојском одбраном копнених снага САА на самом аеродрому, први данашњи напад је одбачен. Сиријско-руска коалиција чак је најавила и покретање контраофанзиве. "Сиријске трупе су повратиле стабилност у близини Палмире уз руску подршку из ваздуха. Поновљени напади Исламске државе су одбачени" рекао је током дана руски генерал Виктор Познихир и додао да Русија активно помаже Сиријцима у припреми контраофанзиве. У том тренутку линија раздвајања стајала је стабилно на појасу Тијас - Т4. Недуго након изјаве руског генерала, покренут је и најмасовнији удар Исламске државе на аеродром до сада. Мали број информација који је стизао током последње борбе говори о хееројској одбрани припадника САА унутар авио базе, који су се супротставили бројчано надмоћнијем противнику. Према наводима руског ратног репортетра Ивана Сидоренка, терористи су у овом нападду искористили велики број пројектила БМ-21 Град.

По заузимању контролних пунктова око базе, терористи су заустављени пред улазом на аеродром, где су наишли на утврђене положаје јединица Сиријске армије. Када је њихово напредовање заустављено, аавијација и артиљерија нанеле су одлучујући удар џихадистичким снагама чији су се остаци повукли на почетне позиције. Према информацијама блискоисточних медија, Исламска држава је током данашњег дана, у ова два напада, изгубила најмање 300 бораца. Хеликоптери, ипак, успевају да се пробију до аеродрома: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА