Најновије

ДВЕРИ ПОРУЧУЈУ ВЛАСТИ: Популациона политика - трагикомедија!

Покрет Двери саопштио је да је одлука владе о формирању Савета за популациону политику, с премијером Александром Вучићем на челу, трагикомична.

Двери (Фото: Двери)

Они у свом саопштењу наводе да би одлука могла бити позитивна да је донета пре пет година, када је Вучић преузео власт.
- Да је Влада Србије на челу са Вучићем била способна да нешто уради у вези са популационом политиком, за пет година власти би сигурно нешто урадила - наводе и додају да "састав тог радног тела владе" говори да није реч о савету и намери да се ситуација поправи, већ да се настави "опсена у Вучићевој режији". 
У саопштењу Двери се такође наводи да је у целој тој причи спорно и то што се Вучић петља у све. 
- Мало му је што је председник владе, шеф Бироа за координацију служби безбедности, што спасава децу у завејаном Фекетићу, што искаче са свих канала и насловних страна, сад ће председавати и Саветом за популациону политику - наводе у том покрету, и подсећају да у Србији сваке године умре 40.000 људи више него што се роди. 
Двери су саопштиле и да је кадровски састав новог Савета, "уз част изузецима", трагикомичан и то почевши од Славице Ђукић - Дејановић, која са некадашње позиције министра здравља није ништа урадила по питању популационе политике. 
Кадрови који никако не припадају овом Савету по мишљењу Двери су министри Ана Брнабић, Душан Вујовић, Горан Кнежевић, Александар Вулин, Зоран Лончар и Вања Удовичић, као и Зорана Михајловић. 
- Да је савет, морао би да има стручне људе за спровођење стратегије за борбу против беле куге, који има мандат невезано од тренутног састава владе, а не да три четвртине савета чине министри - наводе Двери. 
Двери истичу да "о штелаџији изборних резултата Миладину Ковачевићу, директору Завода за статистику, не треба посебно писати". 
- Ако изузмемо Мирјану Рашевић са Института за друштвене науке, која се научно посветила овој теми, остала кадровска решења су политички сарадници и послушници Александра Вучића - наводи се у саопшењу. О штелаџији изборних резултата Миладину Ковачевићу, директору Завода за статистику, не треба посебно писати. - Све у свему, још једна трагикомична прича у режији мага медијске манипулације јавним мњењем - закључују у овом покрету. Извор: Двери

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА