Најновије

Ово су најопасније комбинације намирница, а већину једемо сваки дан

Иако мислимо да знамо све опасности које поејдине намирнице могу да нам приреде, да ли је заиста тако? Постоје бројне, мало познате, комбинације намирница које могу озбиљно да наруше здравље, а ово су убедљиво најгоре.
Једна од најопаснијих комбинација (Фото: pixabay.com)

Једна од најопаснијих комбинација (Фото: pixabay.com)

1. Воће током оброка или након њега

Воће се у организму апсорбује веома брзо, пролази кроз стомак и потом долази у црева. Када се воће комбинује са житарицама или месом, може да остане предуго у организму и почне да ферментише. Ово може да нанесе штету зидовима црева.

2. Животињски протеин и скроб

Варењем угљених хидрата и животињских протеина губе се њихови позитивни ефекти. Различити ензими за варење се сударају и могу да изазову гасове и надутост.

3. Скробасти угљени хидрати и парадајз

Скробасти угљени хидрати као што су хлеб, кромпир, грашак, пиринач, пасуљ и тестенине никако не би требало комбиновати са парадајзом јер то може довести до проблема са варењем. Такође се верује да комбиновање ових намирница може довести до претераног умора након одмора.

4. Воће и јогурт

Комбиновање воћа и млечних производа може изазвати свакакве проблеме. Млечни производи могу довести до проблема са варењем, блокирати синусе, подстаћи прехладу и погоршати симптоме алергије. Када се комбинују са воћем, симптоми могу бити још гори.

5. Корнфлекс и млеко

Ово може бити шок за многе јер је у питању један од кључних оброка које конзумирамо за доручак, али обе ове намирнице садрже угљене хидрате који се брзо варе, и због тога стављају наше тело под стрес. Комбинација ових намирница такође може повећати ниво шећера у крви због чега ћемо бити уморни када се врати у нормалу. Ако већ не можете без ове комбинације за доручак, обратите пажњу на то шта би требало да поједете пе одласка на спавање.

6. Хамбургер и помфрит

Храна са великом процентом масноћа и друге хемикалије могу да створе супстанцу сличну угљу. Када се она комбинује са шећером у помфриту, долази до стварања цитокина који изазивају упале у организму и убрзавају процес старења.
Прочитајте још:Не занемарујте знаке: Препознајте који вам витамини недостајуПриродни лекови из наших баштаСВЕ САМО НЕ КАФА: Да ли знате шта пијете из популарних „3у1″ кесица кафе?
Извор: healthypanda.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА