Најновије

Шта треба да пијете за боље ментално, духовно и физичко здравље?

Ако вам је досадило да пијете само обичну воду, а истовремено бисте хтели да побољшате физичко, ментално и духовно здравље, почните свакодневно да пијете воду с лимуном.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Чисти кожу

Вода сама по себи подстиче елиминацију токсина из тела. Ако у њу додате лимун који обилује витамином Ц, добићете напитак који спречава настанак бубуљица, акни и превремени настанак знакова старења.

Регулише пХ вредност

Иако вам се можда чини да лимун има кисело својство, треба знати да припада групи намирница с алкалним деловањем. Повећањем уноса намирница с алкалним деловањем смањујете ризик од настанка низа болести и отежавате различитим патогенима преживљавање у вашем телу.

Јача имунолошки систем

Калијум из лимуна ће регулисати ниво крвног притиска, стимулисати рад мозга и нервног система, а витамин Ц ће смањити ризик од настанка грипа и прехладе. За бржи опоравак од прехладе и грипа пијте топлу воду с лимуном и мало меда.

Подстиче мршављење

Вода са лимуном убрзава рад метаболизма, спречава настанак жеље за слаткишима и грицкалицама, подстиче елиминацију сувишне воде из тела и учествује у регулацији апетита.

Освежава дах

Зачињена храна, пушење и кафа могу исушити уста и узроковати непријатан задах. Ту вам може помоћи вода с лимуном која ће уједно и регулисати пХ вредност усне дупље.

Подстиче рад мозга и нервног система

Због високог удела калијума, вода с лимуном може смањити ризик од настанка депресије, анксиозности, побољшати памћење и концентрацију, а витамин Ц ће регулисати ниво хормона стреса.

Ублажава симптоме болести респираторног система

Вода са лимуном има одлична антибактеријска својства, смањује ризик од настанка инфекција и ублажава симптоме већ постојећих. Истраживања су показала да је одлична и за ублажавање симптома алергија.

Подстиче рад пробавног система

Ако често осећате пробавне сметње, надутост, гасове или затвор, почните свакодневно пити воду с лимуном. Подстаћи ће рад пробавног система, а прве резултате ћете приметити већ након неколико дана.

Смањује упалу

Истраживања су показала да нелечена хронична упала повећава ризик од настанка срчаних болести. Хронична упала у телу узрокује низ нежељених симптома, главобоље, болове и напетост у мишићима. Вода са лимуном има моћно противупално деловање.

Повећава ниво енергије

Кафа дехидрира тело, због чега умор може постати још интензивнији. Кафу слободно можете заменити водом с лимуном јер ће она уклонити умор, поправити расположење, побољшати памћење и концентрацију, и повећати ниво енергије.
Прочитајте још:Ово су најопасније комбинације намирница, а већину једемо сваки данИЗГЛЕДАЋЕТЕ КАО МЕТУЗАЛЕМ: Овако пушење утиче на вашу лепоту (ВИДЕО)
Извор: Press Online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА