Најновије

Савез Русије и Кине: Америка у страху?

Јачање сарадње између Русије и Кине не даје мира западним аналитичарима, који покушавају да предвиде какву ће улогу имати САД.
Путин и Си Ђинпинг (Фото: РИА новости)

Путин и Си Ђинпинг (Фото: РИА новости)

Амерички експерти признају да су се председници Русије и Кине Владимир Путин и Си Ђинпинг значајно приближили један другом, као и да њихове земље имају много заједничких ствари, али они, ипак, уверавају себе да тај однос две велесиле још увек није достигао ниво "савеза". "Русија и Кина имају мало тога заједничког у визији будућности, и њихова веза се заснива на остваривању појединачних циљева. Кина не види да ће се у блиској будућности поправити економска ситуација у Русији и њихова економска сарадња је у опадању, тако да нема простора за прављење некаквог чврстог савеза", сматрају амерички аналитичари. "Међутим, чињенице говоре другачије", тврде руски медији и додају: "Нико не зна одакле таква мишљења потичу. Али, потпуно је јасно да Русија и Кина одлучно и постојано развијају једнаке и обострано корисне односе, који се заснивају на узајамном поштовању и имају за циљ остваривање свеобухватног партнерства и стратешке сарадње. Међудржавни односи Русије и Кине у стању су да прођу и најзахтевније тестове и да преброде све изазове". "Амерички стручњаци сматрају да САД могу да играју централну улогу у разбијању веза између ове две земље БРИКС-а, и да могу да служе као посредници у јачању дијалога, јер је сарадња и са Русијом и Кином потребна да би се решили највећи светски проблеми (као што су, нпр. сукоби на Блиском истоку)", убеђени су западни аналитичари. Али, кинески медији сматрају да никакво посредовање Американаца између Русије и Кине није потребно, и да су ове две државе "потпуно способне да се снађу саме".
Прочитајте још:СИРИЈСКА АРМИЈА НЕЗАУСТАВЉИВА: Асаду за коначну победу фали само један потез (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)АПОКАЛИПСА У НАЈАВИ? Саудијци шаљу војску и авионе у Турску пред инвазију Сирије
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА