Најновије

Мислили сте да је у флашираној води само обична вода? Она садржи и ова 4 одвратна састојка

Вода садржи два састојка: водоник и кисеоник. Ситуација с флашираном водом мало је сложенија, јер су нас произвођачи деценијама наводили на погрешан траг.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Иако су мање-више све лоше, можда најгори пример је “Дасани” вода. На боцама пише да садрже “пречишћену воду обогаћену минералима”, али то је само део приче. Погледајте шта се заправо налази у овој води.

Вода из водовода

Њен произвођач је признао да је “Дасани” флаширана “чесмовача”. Ако вам одговара да пијете изузетно скупу воду из водовода, само изволите! Међутим, имајте на уму да је то лош избор када је у питању здравље, али и заштита животне средине.

Магнезијум-сулфат

Магнезијум-сулфат или горка со није састојак који би требало да се налази у води. Зашто? Зато што је реч о лаксативу и такозваном десиканту, агенсу за упијање воде. Основно пиће за гашење жеђи садржи агенс за упијање воде? Зашто? Да бисте постали још жеднији? Можда да бисте купили још? Магнезијум-сулфат је тератогени агенс категорије Д. У великим дозама може да утиче на структуру костију нерођеног детета. “Кока-кола” сигурно не би желела да труднице то знају.

Калијум-хлорид

Калијум-хлорид се најчешће користи у вештачким ђубривима и смртоносним коктелима за извршење смртне казне. Занимљив додатак флашираној води, зар не? Није баш сасвим јасно зашто ову хемикалију додају води. Она се доводи у везу с могућим урођеним малформацијама, али и са цревним проблемима, срчаном аритмијом, слабошћу мишића, дијарејом и оштећењима нервног система. Ево још нечега што не знамо: колико ове супстанце “Кока-кола” додаје својој води.

Со

Иако углавном није опасна, со може да изазове здравствене проблеме ако пијете много флаширане водом током дана, нарочито ако патите од срчаних болести или високог крвног притиска.

Закључак?

Тужна је реалност да данас ретко можете доћи до добре старе чисте воде, али флаширана вода није добра алтернатива чесмовачи. Зато вам предлажемо да, уместо да купујете флаширану воду, уградите филтере за пречишћавање воде из водовода.
Прочитајте још:Снимци из Матијевића предати Тужилаштву за организовани криминал (ВИДЕО)Ово су најопасније комбинације намирница, а већину једемо сваки данШта треба да пијете за боље ментално, духовно и физичко здравље?
Извор: simpleorganiclife.org, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА