Најновије

ГОДИШЊИЦА УБИСТВА ЊЕМЦОВА: Ћерка криви Путина - случај још није расветљен

ЛOНДOН - Уочи сутрашње прве годишњице од убиства руског опозиционог лидера Борис Њемцова, његова ћерка Жана Њемцова тврди да председник Владимир Путин сноси део одговорности за злочин коjи jош ниjе расветљен.
Место убиства Њемцова - пре годину дана (Фото: Јутјуб )

Место убиства Њемцова - пре годину дана (Фото: Јутјуб )

AП подсећа да jе Њемцов, jедан од наjенергичниjих и наjжешћих критичара руског лидера, убиjен из ватреног оружjа на мосту у близини Kремља непосредно пре поноћи 27. фебруара 2015. "Што се тиче (Путинове) личне одговорности, мислим да jе он одговоран због начина на коjи се истрага води, зато што jе рекао да ће jе преузети под личну контролу, да ће jе он контролисати. И ево резултата коjима нико ниjе задовољан", рекла jе Њемцова у интервjуу овоj агенциjи коjи jе обављен у Лондону, где се преселила неколико месеци након очевог убиства због претњи и притиска коjе jе имала у Mоскви. За убиство Њемцова осумњичен jе официр безбедносних снага чеченског лидера Рамзана Kадирова, коjег подржава Kремљ, а jош четворици Чечена ће бити суђено у овом поступку. И даље остаjе непознаница ко jе наредио убиство, подсећа AП. Присталице Њемцова планираjу да сутра одрже мемориjалну шетњу у рускоj престоници. Mосковске власти су одбиле да им даjу дозволу да шетаjу до места на мосту где jе Њемцов убиjен, па се очекуjе да ће многи посетити то место након марша.
Прочитајте још:Руски тенк преживео удар америчке ракете! (ВИДЕО)И на Западу почињу да схватају: Владимир Путин је миротворац
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА