Најновије

СЛОВЕНСКО БРАТСТВО: Руски командоси долазе у Србију!

Велика војна вежба "Словенско братство 2016", средишна тачка војне сарадње Србије и Русије, биће одржана у октобру на неком од војних полигона у нашој земљи.

Заједничке вежбе (Фото: Vs.rs)

Осим руских војнодесантних снага и српске Специјалне бригаде у маневрима ће учествовати и слична јединица оружаних снага Белорусије.
План је да трилатерална вежба којој печат дају руске снаге, буде изведена по узору на прошлогодишњу одржану у септембру на полигону код Краснодара. На њој је учествовало око 700 официра и војника три војске. Током маневара 250 падобранаца искочило је из авиона "иљушин 76", десантиран је терет, а симулирана је борба са терористима.
"Вежба са русима и Белорусима биће највероватније одржана на полигону никинци, мада ни Пасуљанске ливаде нису искључене2, кажу у Генералштабу.
"Таквим вежбама повећава се оперативна моћ наших јединица, али и способност за заједничко деловање са страним војскама", додају из Генералштаба.
Главна снага руске војске која ће доћи у Србију највероватније ће бити Седма ваздушно-десантна дивизија са северног Кавказа, која још носи префиксе "козачка" и "планинска". ова јединица има богато ратно искуство из сукоба у Чеченији, али и интервенције у Грузији 2008. Укупно 18 припадника ове дивизије носи највиши војни орден "Херој Русије". Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА