Најновије

ДИЖЕТЕ НОВАЦ НА БАНКОМАТУ? Кад ово прочитате, више нећете

Будући да у свету постоји више од три милиона банкомата на којима се годишње подигне отприлике 8,6 милијарди евра, мрежа банкомата је сајбер криминалцима постала врло занимљива.

Банкомат (фото: Јутјуб принтскрин)

Хакери су израдили посебне програме којима проваљују у банкомате, због којих више не морају да користе традиционалне методе провале у њихове сефове. На извештају су радили Еуропол и Тренд Микро, фирма која се већ годинама налази у врху оних које се баве такозваном дубинском сигурношћу, односно сигурношћу самих сервера. У њему је описано на који начин сајбер напади на банкомате постају све софистициранији, помно планирани и оркестирани, и то уз кориштење нових метода и техника, али и већ познатих вектора напада.
"Напади на софтверски део банкомата сада представљају претњу која се веома брзо развија, па је као такву препознају и индустрија и истражитељи. Еурополов центар за рачунарски криминал већ је учествовао у неколико истрага заједно с националним полицијама", објаснио је челни човек Еурополовог центра под именом ЕЦ3 Стивен Вилсон.
"У овом извештају је набројано неколико кључних препорука за супротстављање овом криминалном тренду. И врло је вредан документ за координацију активности у борби против експанзије организованог криминала у овом подручју", додаје Вилсон.
 "Сарадња Тренд Микро-а с ЕЦ3 је доказ нашег вишегодишњег уверења да технолошке и сигурносне фирме морају да сарађују с истражитељима како бисмо били испред софистицираних сајберкриминалаца", објаснио је Рејмунг Џин, главни стручњак за технологију у Тренд Микро-у. Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА