Најновије

УПОЗОРЕЊЕ: Џихадисти спремају биолошки, хемијски и нуклеарни напад у Европи!

ЛОНДОН - Џихадисти Исламске државе планирају биолошке и нуклеарне нападе у Европи, упозоравају званичници Европске уније и шефови НАТО пакта.

Џихадисти спремни за невероватно разорне нападе у Европи (Фото: Јутјуб)

Постоји "оправдана стрепња" да терористичка група покушава да добије супстанце које би користили за биолошко, хемијско и радиоактивно оружје.

Говорећи на Безбедносном и противтерористичком самиту у Лондону, Јорге Берто Силва, заменик шефа за борбу против тероризма при Европској комисији, рекао је да су џихадисти показали интересовање за такве материјале.

Џејми Шеј, заменик асистента генералног секретара за безбедносне претње у НАТО додаје да они већ имају сазнања да терористи покушавају да дођу до таквих супстанци.

Шеј је упозорио и да ће се Исламска држава највероватније поделити на две фракције - једна која ће штитити самопрокламовани калифат у Ираку и Сирији и друга која ће се фокусирати на успостављање терористичких ћелија по Европи.

Он је додао и да је вероватније да терористичке претње постану све горе пре него да се умање.

Забринутост расте након што су белгијски званичници обелоданили да верују како је више исламиста послато у Европу након напада на Брисел.

Портпарол државног Кризног штаба рекао је америчким медијима да је у Европу и Белгију послато више исламиста те да је ниво претње од тероризма тренутно на тројци и да неће спасти.

Тај ниво означава да је напад могућ и вероватан.

Немачки "Билд" пише да је италијанска обавештајна служба открила да терористи ИД планирају нападе на плаже по Европи, сличне оном који је прошле године изведен у тунишанском летовалишту Сус када је убијено 38 туриста.

Шпанска полиција је јуче саопштила да је ухапсила Мароканца на острву Палма де Мајорка под сумњом да је регрутовао борце за Исламску државу.

И у Лондону је дошло до сумњи да ли је град спреман да се носи са већим терористичким нападом, изнели су опозициони лабуристи.

Након напада у Бриселу, ИД је прославила постављањем језиве анкете на своју интернет страницу са питањем "У које боје би следеће требало да обојимо Ајфелову кулу?", а Велика Британија добила је највише гласова. Извор: Блиц/independent.co.uk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА