Најновије

Зорана Михајловић: Шешељ је "прохашка", а не проруска странка

„После две године тешких и непопуларних реформи, добили смо готово 70.000 гласова више него на прошлим изборима. То је најбољи доказ колико поверење грађани имају у Вучића и СНС.”

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Овако у интервјуу за „Блиц” потпредседница СНС-а и Владе Србије Зорана Михајловић коментарише резултате ванредних избора на којима је њена странка однела победу. Интервију преносимо у целости.
Да ли је СНС постигао резултат којим је задовољан или сте очекивали и бољи?
Чињеница је да је листа „Александар Вучић - Србија побеђује” остварила апсолутну победу! Све циљеве смо испунили, остварили смо велику победу и ово је велика победа Србије и њених грађана који су одлучили да желе сигурну будућност. Имамо апсолутну већину у парламенту, имаћемо јаког премијера Вучића и јаку владу Србије. И можда најважније, наша апсолутна победа је гарант политичке стабилности Србије као предуслова даљег економског развоја.
Ипак, за почетак имаћете мање мандата у Скупштини Србије, како то коментаришете?
Цензус је прешло још неколико изборних листа, због чега имамо мањи број посланика, али и то ће допринети квалитетнијем раду Скупштине. Добро је и што ће грађани моћи сада и на делу да виде неке странке које су у кампањи обећавале куле и градове.
Опозиција састанчи и тврди да је било изборне крађе. Да ли је било нерегуларности?
Од толике „изборне крађе” дошли смо до тога да је само СНС пријавила две неправилности на изборима. А видели сте нервозу и притисак опозиције која је спремна да одмах виче „крађа”, а да ни не сачека резултате РИК. Видели сте како су се ујединили за неколико минута. И то довољно говори о њима. И онда читам како су победници избора они који су на једвите јаде прескочили цензус, а не наша листа која је освојила више гласова него сви они заједно!
Да ли сте задовољни што је ДС прешао цензус?
ДС је потребан политичком животу Србије, иако руководство те странке чини све да то спречи. Важно је што ће и у новом сазиву парламента бити више проевропских партија, јер ће то бити добра подршка да Србија у наредне четири године испуни све европске стандарде, да уведемо европско образовање, европско здравство и судство по мерилима модерних европских земаља. И да као у ЕУ имамо што више пристојних и добро плаћених послова за наше грађане.
У парламент вам стижу и проруске странке?
Ако бисмо сад вагали, онда је без дилеме СНС с Александром Вучићем најбољи партнер Русије. Ако, пак, мислите на СРС, њима је највише помогао Хашки трибунал да уђу у парламент, више него што су они за сарадњу са Русијом. Тако да су они више прохашка него проруска партија. Говорила сам да ће Србија имати проблем са десничарским странкама, не зато што се залажу за сарадњу са Русијом, већ зато што желе да изолују Србију. Зато што желе поново да је посвађају са регионом и светом и што немају решење ни за један проблем. Политика СНС остаје иста, идемо ка ЕУ, али нећемо уводити санкције Русији.
Да ли је по после свега СПС прихватљив партнер за владу?
О томе како ће изгледати нова влада, одлучиће Александар Вучић и највиши органи СНС после скупштине странке. Знам да многи једва чекају да позову Вучића и понуде му се, али мораће мало да сачекају. Ми смо увек спремни да поделимо одговорност с онима који знају и могу да помогну да више покренемо економију и отварамо нова радна места. Сарадње нема с онима који желе изолацију Србије и онима који би да врате тајкуне у политички живот. Верујем да ће се сви овде препознати. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА