Најновије

Зашто нема Николића у кампањи?

Председник Србије Томислав Николић пре неколико месеци понудио се напредњацима да учествује у предизборној кампањи, али до данас није добио прилику за то.

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

- Ако ме буду позвали, учествоваћу у кампањи Српске напредне странке. То нећу учинити као председник државе већ као грађанин. Хоћу да им помогнем да победе - рекао је Николић приликом расписивања ванредних парламентарних избора. На питање зашто, одговор нисмо добили ни од сарадника председника Србије ни у СНС, пише лист "Блиц".
Ипак, бивши лидер напредњака још није добио позив са функционерима напредњака да обилази Србију и јавно пружи подршку странци коју је и основао. Саговорник "Блица" из Председништва Србије наводи да је Николић сам направио план да са својим тимом обиђе 30 градова по Србији и тако се укључи у кампању, али да је од тога у међувремену одустао. - Ова кампања не личи на претходне. Све је касно почело. Са билбордима смо озбиљније кренули тек пре неколико дана. Николић је одустао од идеје да се укључи озбиљније у кампању, јер у предстојећем периоду има много председничких обавеза - наводи извор Блица.
Он додаје да се председник Србије сада спрема за пут у Техеран, потом иде у Њујорк, а онда и на још неколико регионалних конференција. У СНС-у је тешко наћи саговорника који је желео да нам каже зашто је одбијена понуда Николића да учествује у кампањи. Зоран Бабић, шеф посланичке групе у претходном сазиву, није желео да говори на ову тему. - То је питање за председника Србије - казао је кратко Бабић.

Николићев позитиван искорак

Ђорђе Вуковић из Цесида сматра да је обећање Николића из 2012. да ће бити председник свих грађана и да ће замрзнути чланство у странци био позитиван искорак у односу на његовог претходника Бориса Тадића. - Зато би било проблематично да се сад укључи у кампању и стаје на било коју страну у страначким утакмицама - сматра Вуковић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА