Најновије

Вучић: Шведска наjзначаjниjи билатерални донатор

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић примио jе данас амбасадора Kраљевине Шведске у Београду Kристера Aспа и директора Шведске развоjне помоћи за Србиjу Tоргниjа Свенунгсона и захвалио им на донациjи владе њихове земље од девет милиона евра намењених за припрему преговарачке групе за отварање поглавља из области животне средине и климатских промена.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како је саопштено из Владе Србије, премијер Вучић је оценио да је Краљевина Шведска најзначајнији билатерални донатор у области животне средине у Србији.
Шведске је издвојила девет милиона евра, а новац је,  како је речено на састанку, намењен за припрему преговарачке групе за отварање поглавља 27 - Животна средина и климатске промене, у оквиру приступних преговора са Европском унијом, затим за развој инфраструктуре у области заштите животне средине, као и друге пројекте у тој области. 
Закључено је да ће Шведска овом донацијом, али и преношењем својих искустава, допринети побољшању квалитета животне средине у Србији.
Српски премијер је, такође, истакао да Влада Србије веома цени подршку шведске владе у процесу евроинтеграција, као и стручну и саветодавну помоћ коју пружа у том процесу.
Амбасадор Асп похвалио је економски напредак Србије остварен кроз владине реформске мере и додао да ће његова земља наставити да подржава Србију на европском путу. 
Шведски дипломата је истакао да премијер Вучић и Влада Србије, својим залагањем за сарадњу у региону, имају веома важну улогу у очувању стабилности Западног Балкана. 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА