Најновије

УКРАЈИНЦИ ОДЛЕПИЛИ: Траже од НАТО да им помогне да Евросонг организују на Криму?!

Украјински ултранационализам не познаје границе разума нити доброг укуса и личи на хибрид екстремних Хрвата и екстремних Милогораца, а ево и најновијег сликовитог примера.

Порошенко (Фото: XinHua)

Директор украјинског Института за национално памћење Владимир Вјатрович јавно је, након најблаже речено 'сумњиве' победе украјинске певачице Џамале на Евросонгу, позвао НАТО да помогне Кијеву да се Песма Евровизије-2017 организује у Севастопољу, главном граду Крима.
Чак је, да би био сигуран да су га добро разумели, нагласио: "Припреме треба заједно да обаве Украјинска армија и НАТО". Украјински председник Петро Порошенко честитао је Џамали победу и обећао да ће бити проглашена за Народну уметницу Украјине, међутим, и ову прилику је искористио да би истакао нешто потпуно неповезано.
Наиме, у честитки певачици, Порошенко је јавно обећао да ће са карте Украјине избрисати све називе градова и топонима који имају било какве везе са СССР-ом и са историјском Новорусијом. Он је поносно истакао да је Врховна Рада својим одлукама већ променила називе 15 украјинских општина и 688 насеља, плус – имена преко 1.000 улица и додао да ће се убрзо на удару наћи још 300 насеља. "Уклонићемо све совјетско, али се тиме не смеју отворити врата повратку назива из времена (Руске) империје. Нећу дозволити да карта Украјине буде упрљана новорусијским топонимима!", у националном заносу истакао је председник Украјине. Извор: fakti.org/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА