Најновије

ДУГИНУ ОНЕМОГУЋЕН УЛАЗАК У ЕУ: Унија покушава да упетља у сукоб два православна народа

Познатом руском филозофу и политикологу Александру Дугину је у уторак, 16. маја, онемогућен улазак на територију Грчке. Њега је пасошка контрола на аеродрому у Солуну обавестила да му је онемогућен улазак на територију Европске уније, по захтеву Мађарске. Он није могао да добије детаљне информације о разлозима зашто су му грчки граничари онемогућили улазак.

Александар Дугин (Фото: Јутјуб)

Александар Дугин је кренуо на Атос на комеморативне догађаје посвећене миленијуму руског монаштва, који се одржавају на Светој гори. Дугина је требало да прате руски Патријарх Кирил и руски председник Владимир Путин. Као главни уредник православног канала Царград, Дугин је припремао овај важан догађај. Потез грчких власти је очигледно кршење права медијских професионалаца и кршење међународног права. Нема сумње да грчке власти политичко становиште руског филозофа сматрају непријатељским актом. Дугин оштро критикује анти-националну, анти-европску и анти-хришћанску политику Европске уније и Сједињених држава. Уместо пропадајућег либерализма, он се залаже за суверенитет, национално достојанство, идентитет и мултиполарност. Чињеница да руском православном филозофу није дозвољено да уђе на територију православне манастирске републике, по наређењу господе из Брисела и Вашингтона, још једном показује да су Европу, укључујући и православну Грчку окупирале снаге, непријатељске према њеној духовној природи. Како је сам Дугин истакао у свом ауторском тексту, провео је више од осам сати чекајући одлуку грчких власти на солунском аеродрому, при чему Мађарску није посетио 25 година, а она је одлуку на коју су се грчке власти позвале донела 2014. године, што не може бити препрека да улази у друге земље ЕУ. Стварни разлог онемогућавања уласка је, сматра Дугин, покушај провоцирања политичког скандала, док је главни циљ компликовање руско-грчких односа у периоду важних датума - прославе миленијума боравка руског монаштва на Светој Гори - мистичном центру исихастичке традиције целог православног света. У ствари сам кренуо на Свету гору.
"Посебно је симболично да је дошло до депортације укратко пре посете Светој Гори Председника Русије Владимира Путина и Патријарха Руске православне цркве Господина Кирила. Уочи великог догађаја - сусрета између патријарха и руског председника на Светој гори - ЕУ је покренула сложену политичку интригу која ће се вероватно и даље развијати. Што се тиче грчке полиције, немам примедбе: обављали су своју дужност, чије значење, бојим се,  вероватно не разумеју", написао је Дугин. Александар Дугин закључује да је ЕУ покушала да упетља у сукоб два православна народа, али да то никада неће успети због пријатељства Руса и Грка, које уједињује заједничка историја и хришћанство. "Ниједна политичка интрига, која увек потиче из истог извора - од непријатеља људског рода - неће моћи да нас уништи", подвукао је велики руски филозоф и политиколог. Извор: katehon.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА