Најновије

Док побуњеници полажу оружје, терористи туку по Алепу

Терористи Нусра фронта и њихови савезници отворили су ватру из минобацача на шиитске градове Нубол и Захра на северу сиријске провинције Алепo, има рањених, саопштио је војни извор у Алепу.

Сирија - весело! (Фото: ЈуТјуб)

"Нусра и њихови савезници, који се наводно придржавају договора о примирју, јутрос су отворили ватру из минобацача на Нубел и Захру, рањено је неколико грађана", рекао је саговорник РИА Новости. Према речима извора, без обзира на примирје, борбе су у недељу поново започете у насељу Хан Туман (око 10 километара од града Алепа). Раније је сиријска агенција САНА саопштила да су побуњеници у недељу нарушили примирје у самом граду Алепу, отворивши ватру из минобацача на стамбене четврти. Према наводима агенције, нема жртва међу цивилима.

Преко 200 бораца у Хомсу положило оружје

Преко 200 бораца у Хомсу положило је своје оружје у оквиру програма народног примирја у индустријској зони тог града, саопштио је градоначелник Хомса. Тренутно се спроводи процес рехабилитације бораца, од којих су већина радници из те индустријске зоне, а укупан број људи је 210, прецизирао је он.
Сиријско Министарство за народно примирје у оквиру овог програма води преговоре са великим бројем грађана који се боре на страни незаконитих оружаних групација, како би положили оружје и вратили се својим животима. Током 2014. године преко 1.500 људи се предало, што је послужило као најбољи пример успеха програма народног ппомирења који су покренуле сиријске власти. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА