Најновије

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ПАДА И НАДАЛ: Ђоковић стигао Борга и Сампраса по броју титула

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му титула на Мастерсу у Мадриду даје велико самопоуздање уочи турнира у Риму и посебно Ролан Гароса, јединог грен слема на којем, за сада, није тријумфовао.

Новак Ђоковић(Фото:Јутјуб)

Ђоковић је до 29. Мастерс титуле у каријери стигао после велике борбе и победе против Ендија Мареја 6:2, 3:6, 6:3 и поново "побегао" Рафаелу Надалу на врху вечне листе.
"После прва четири месеца сезоне у којима сам био изванредан уследио је пораз у Монте Карлу, зато сам дошао у Мадрид раније и одиграо на високом нивоу. Ова титула даје самопуздање пред Рим и наравно пред Париз, где желим да будем у топ форми", изјавио је Ђоковић.
Рекорди су постали Ђоковићева свакодневница, а у Мадриду се освајањем 64. титуле у каријери изједначио са легендама као што су Бјерн Борг и Пит Сампрас.
"Прија ово друштво, поготово Сампраса који је био мој узор. То ми само даје подстрек за даље", поручио је Ђоковић.
Испред српског тенисера само су Рафаел Надал (69 титула), Џон Мекинро (77), Роџер Федерер (88), Иван Лендл (94) и Џими Конорс (109).
Уколико настави оваквим ритмом, Ђоковић би већ до краја године могао да престигне Рафаела Надала и преузме пето место на вечитој листи. Самим тим, значајно би се приближио Американцу Џону Мекинроу, који је током каријере освојио 77 трофеја. Извор:Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА