Најновије

ПАНИКА! УДАРНА ВЕСТ НА КОСОВУ: Шиптарски медији упозоравају, Срби у Звечану спремају…

ПРИШTИНA – Полагање камена темељца за изградњу српског повратничког насеља „Сунчана долина“ у општини Звечан данас jе ударна вест у приштинским листовима на албанском jезику, коjи у том проjекту виде почетак „колонизациjе“ и „повратак Србиjе на Kосово“.

Паника међу шиптарима (Фото: Јутјуб)

Листови „Зери“ и „Kоха диторе“ информациjу о почетку градње „Сунчане долине“ обjавили су на насловним странама, први под насловом „Србиjа започела колонизациjу Kосова“, а други – „Влада немоћна поводом колонизациjе Срба на северу“.
„Kоха диторе“ констатуjе да су власти у Приштини показале немоћ у спречавању подизања ове „колониjе“, jер, иако су оцениле да jе реч незаконитоj градњи, нису предузеле никакве кораке да спрече радове.
Приштински листови на албанском преносе оцену покраjинског премиjера Исе Mустафе да jе градња „Сунчане долине“ против законита, али и констатуjу да jе реч о наjвећем грађевинском проjекту Србиjе на Kосову од заврсетка рата.
Mедиjи на албанском такође преносе изjаву министра животне средине и просторног планирања ферида Aганиjа да ће Приштина спречити градњу „Сунчане долина“, коjа се, према његовим речима, гради без неопходних докумената из области просторног планирања. Простор у медиjима jе овим поводом добила и опозициjа, коjа захтева од владе да предузме мере како би се спречила градња насеља. У саопштењу Aлиjансе за будућност Kосова наводи се да „Влада Kосова има уставну обавезу да брани земљу од страних утицаjа“ и „повреда суверенитета и териториjалног интегритета“. “Ниjедна Влада не може Србиjу да учини власником Kосова и нереаговање владе и других институциjа Републике Kосово, jе jеднако са националном издаjом. Наставак диjалога Приштина-Београд у оваквоj ситуациjи, када Србиjа не поштуjе државу нити Владу у  Приштини, нема никаквог смисла”, наводи се у саопштењу AБK. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА