Најновије

ВУЛИН ОДГОВОРИО БАКИРУ: Ако му се омакло, нека се извини!

СOMБOР - Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе данас да очекуjе извињење вође Исламске заjеднице у БиХ Хусеина Kавазовића, коjи jе Србе назвао Власима.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

"Aко му се омакло да то каже, онда се надам jедном извињењу, а ако се ниjе омакло, то не сме никада да се понови", рекао jе Вулин новинарима у Сомбору, коментаришући изjаву председаваjућег Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, коjи jе рекао да се Kавазовићу "омакло" да Србе тако назове.
Вулин jе навео и да га чуди како се никад никоме не омакне да каже да су Срби њихова браћа, да jе лепо што живе у Сребреници и да на изборима треба да победи онаj онаj кога изаберу грађани. 
"Не знам како се увек омакне нека реч мржње и како се увек омакне нека увреда, нешто што може да повреди Србе у Сребреници и Републици Српскоj, Србе где год живе", рекао jе Вулун.
Oн jе додао да ће jедно извињење Србима у Сребреници и у Републици Српскоj бити довољно ако се Kавазовићу заиста омакло да их назове власима. 
Вулин jе рекао да ситуациjа у БиХ неће бити добра и неће ићи ка миру и стабилности, што jе врхунски интерес Републике Српске, ако се стално некоме "омакне" да говори нешто ружно и лоше о Србима.
"Mи ћемо као влада учинити све да ситуациjа у БиХ буде стабилна и да сви народи тамо живе у миру и слози. Наш jе наjвиши интерес да читаво наше окружење буде успешно, а то неће бити без мира", нагласио jе Вулин. 
Вођа Исламске верске заjеднице у БиХ Хусеин Kавазовић на недавно одржаном скупу у Шваjцарскоj, говорећи о наредним локалним изборима у БиХ, позвао jе Бошњаке да се региструjу и гласаjу у Сребреници и да не допусте да "Влах влада у Сребреници". 
Председаваjући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић реаговао jе тако што jе рекао да Kавазовић ниjе смео да употреби увредљиве речи и назове српског кандидата за начелника Сребренице Влахом.
"Oмакло му се. Mожда jе он хтео да тамо анимира људе. Реч jе о борби Бошњака да тамо задрже свог кандидата", рекао jе Изетбеговић, претходно напоменувши како се "над Сребреницом надвила опасност да њен начелник буде неко ко негира геноцид у том граду".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА