Најновије

КО ЋЕ КОГА, АКО НЕ СВОЈ СВОГА: Пајтићевци покрали сами себе за 60.000 евра!

Амир Бислими, директор Демократске странке, подноси оставку на ову функцију јер је из партијске касе нестало чак 60.000 евра у кешу!

Пајтић (Фото: Јутјуб)

Директор ДС, који је на ту функцију изабран током недавне изборне кампање на састанку са запосленима, за нестанак кеша осумњичио је директно Горана Јешића, потпредседника партије! Како тврде обавештени, мањак у каси демократа настао је пре два месеца, али је откривен тек недавно, када је Бислими сводио изборне рачуне.

Кампања „под конац“

Према речима саговорника, Бислими је јуче обавестио врх ДС да „више неће бити директор странке са оваквим руководством“. Он, како је рекао, неће напуштати партију, наставиће да се бави политиком и задржаће посланички мандат у Скупштини Војводине.
- Истина је, Бислими је пре два дана на партијском састанку директно осумњичио Јешића за нестанак тих 60.000 евра! Тај кеш је странка добила од познатог бизнисмена као донацију пред априлске изборе. Бислими је водио кампању и сваки динар је држао „под конац“. Када је открио ово моментално је одлучио да поднесе оставку! Дословце је рекао: Нећу се бавити страначким финансијама све док су ту Јешић и њему слични! - преноси извор, додајући да Бислими остаје посланик у скупштини Војводине.
Ова сазнања нису желели да комантаришу ни Бислими ни Јешић, као ни остали функционери ДС. Ипак, више извора је потврдило да су из партијске касе заиста нестале силне паре и да је сада настао велики проблем, јер је тим новцем требало да буду исплаћене заостале зараде запосленима у ДС.
- Већ сада имамо бели штрајк људи који већ месецима нису добили ни динар плате. Имали су обећање да ће ускоро добити један део пара у кешу, али сада када су те паре покрадене, од плата опет нема ништа! Међу запосленима је настао озбиљан хаос, а на једном од састанака Бислими је општинским функционерима дословце рекао да је њихове плате спискао Горан Јешић – преноси један од саговорника из самог врха ДС.
На другој страни директор компаније „Партнер консалтинг“ Мирослав Шутић оцењује да су демократе већ неко време у потпуном расулу.
- Ово није ствар политике, већ психологије. Пајтићевци никако не схватају да су се стрмоглавили низ литицу . Они уз песму настављају ка дну – подвлачи Шутић.

Уносан бизнис

Зоран Стојиљковић, члан агенције за борбу против корупције, истиче да у политици одавно нема јасних принципа и правила игре.
- Политика за обичан свет представља начин преживљавања, јер се они учлане у странке да би добили неки посао. Међутим један део страначких функционера политика јесте јако уносан бизнис – закључује Стојиљковић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА