Најновије

КОГА ВИ, БРЕ, ЗА*ЕБАВАТЕ?! Коцијанчић озбиљно забринута за промене у РТВ!

Коцијанчичева је ничим изазвана пожелела да подсети на велику одговорност РТВ као јавног сервиса.

Маја Коцијанчић (Фото: Јутјуб)

- РТВ има одговорност да осигура испуњавање највиших стандарда у очувању јавног интереса, да гарантује квалитет и разноврсност свог програмског садржаја и да осигура непристрасност своје уређивачке политике, по принципу независности која је садржана у Закону из 2014. године о јавним медијским услугама - казала је Маја Коцијанчић.
Сасвим је, међутим, занимљиво да госпођи Коцијанчич није засметало док је годинама у назад РТВ био партијски сервис Демократске странке и док су поједини новинари из Београда и Новог Сада, миљеници жутог режима, добијали масне плате и хонораре за само неколико сати рада недељно и то све о трошку грађана Србије.
Коцијанчичева сада напрасно упозорава да РТВ има додатну, велику одговорност у вршењу и испуњавању легитимних очекивања националних мањина у односу на емитовање на језицима националних мањина.
- Осим тога, подсећамо на значај стварања повољног амбијента у Србији у којем се слобода изражавања може остварити без ометања јачања независности Регулаторног органа за електронске медије (РЕМ), у циљу боље подршке уређивачкој независности и обезбеђивању одговарајућег финансирања јавног емитовања и независности - навела је портпаролка ЕК. Извор: Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА