Најновије

Отворена обилазница око Голубачке тврђаве

ГОЛУБАЦ– Тунел и обилазница око Голубачке тврђаве, пројекат вредан 2,3 милиона евра, свечано је данас отворен у Голупцу.

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

То је део пројекта „Ревитализација Голубачке тврђаве” започетог 2012, који са 6,5 милиона евра финансира ЕУ, а спроводи АДА у сарадњи са Канцеларијом за европске интеграције и Министарством трговине, туризма и телекомуникација.
Вредност изградње деонице укупне дужине 760 метара, коју чине обилазница и тунел од 150 метара, износи 2,3 милиона евра.
Аутомобили су до сада пролазили кроз голубачки град, а тунел дуг 152 метара, ширине 12 метара и висине седам метара, олакшаће саобраћај у овом делу Ђердапске магистрале.
Тунел је изграђен по европским стандардима, у њега је уливено 2.500 кубних метара бетона, а допринеће развоју туризма у овом делу Србије.
Тунел и обилазницу отворили су шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт и амбасадор Аустрије у Србији Јоханес Ајгнер, у присуству премијера Србије Александра Вучића и чланова Владе министара Небојше Стефановића, Расима Љајића и Јадранке Јоксимовић, представника Аустријске развојне агенције (АДА), Општине Голубац, као и предузећа „Тврђава Голубачки град”.  Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА