Најновије

НАПАДНУТА АМЕРИКА: Масакр у Даласу, снајперисти убили најмање 4 полицајца (ВИДЕО)

Најмање четворо припадника полиције убијено је у Даласу у САД, а десетак је рањено, од којих је неколико у критичном стању, пошто су непознати нападачи отворили ватру из снајпера скривених на крововима на протесту “Black Lives Matter” , поводом убиства црнца Алтона Стерлинга, на кога су пуцали полицајци пре неколико дана.

Масакр у Даласу (Фото: Јутјуб)

Шеф полиције у Даласу Дејвид Браун рекао је да су најмање два снајпера пуцала на полицију са “повишених позиција” и да полицајци тренутно трагају за њима. Он је потврдио да су четири полицајца убијена, двојица су у критичном стању, а двојица су на операцији.
Један осумњичени за убиство полицајаца је ухваћен, јавили су локални медији, а други се предао. У близини места на којем се одиграла пуцњава пронађен је “сумњив пакет”. Нападач је полицији рекао да је “поставио бомбе” на неколико локација у граду. Још није јасан мотив напада.
Ово је човек који се предао, а за којег медији тврде да је убица:

На друштвеним мрежама појавили су се драматични снимци на којима се јасно чују пуцњава и врисак. - Био сам на челу протестне колоне кад сам зачуо шест до осам пуцњева. Видео сам како људи беже. Полицајци су кренули ка месту одакле су пуцњеви долазили, ја сам побегао. Гледао сам да ли су мене погодили – рекао је за Хафингтон пост Џеф Худ, организатор протеста.  Неколико стотина људи учествовало је на протесту “Блацк Ливес Маттер” (Битни су и животи црнаца), после убиства Алтона Стерлинга (37), афроамериканца на којег су пуцали полицајци испред продавнице у Батон Ружу у Лујзијани, и Филанда Кастилеа, који је убијен на семафору у Минесоти. Демонстранти су носили натписе и викали су “нема правде, нема мира” и “дигли смо руке, не пуцајте”. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА