Најновије

Tрамп: Љубитељи оружjа можда могу да зауставе Kлинтонову

ВИЛMИНГTOН - Републикански кандидат за председника СAД Доналд Tрамп сугерисао jе на митингу у Северноj Kаролини да би активисти за право на ношење оружjа могли да зауставе његову демократску ривалку Хилари Kлинтон у номиновању либералних судиjа за чланове Врховног суда СAД, преноси Роjтерс.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Агенција наводи да је ова изјава Трампа изазвала жестоке реакције и то у недељи у којој су се челници његове кампање надали да би могла да прође без контроверзи. 
"Уколико она буде у прилици да бира судије, ви људи ту ништа нећете моћи да учините. Мада ви људи који се држите Другог амандмана на Устав (који даје право на држање и ношење оружја), можда ту може нешто да се уради, не знам", рекао је Трамп на митингу организованом на Универзитету Северне Каролине у Вилмингтону.
Из кампање Клинтонове су Трампове коментаре назвали "опасним".
"Особа која жели да постане председник САД не би требало ни на који начин да сугерише насиље", наведено је из те кампање.
Ројтерс је затражио изјаву поводом Трамповог коментара од америчке Тајне службе која је кратко навела да је "свесна тог коментара".
АП преноси да је Трампов кандидат за потпредседника САД и гувернер Индијане навео да Трамп "наравно да није" подстицао на насиље усмерено против Клинтонове.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА