Најновије

СОРОШ ПРЕТРПЕО ТЕЖАК НАПАД: Хакери му украли па објавили 2.500 тајних докумената!

ЊУЈОРК – Хакери су објавили више од 2.500 докумената Фондације за отворено друштво коју води амерички милијардер Џорџ Сорос, а који откривају планове рада, стратегије, приоритете и друге Соросове активности и обухватају извештаје о европским изборима, миграцијама и азилима у Европи.

Џорџ Сорош (фото: Јутјуб принтскрин)

Наводи се да иза процурелих докумената стоје амерички активисти који желе да представе истину о „процесу доношења одлука САД, као и о кључним елементима америчког политичког живота”. Амерички стручњаци за безбедност, ипак за цурење ових података сматрају одговорнима руске хакере.
Документи су, како Б92 преноси наводе „Раша тудеј” и америчких медија, груписани у секције, као што су географска подручја, Светска банка и Канцеларија председника и односе се на период од 2008. до 2016. године.
Према наводима портпаролке ФБИ Лоре Силбер, хакери су податке о Фондацији за отворено друштво објавили најпре у јуну. Она је рекла да је истрага показала упаде на интерну мрежу коју користе чланови одбора, особље и партнери Соросове фондације.
Хакери су открили и мејлове бившег генерала НАТО-а Филипа Бридлава у којима се види његов покушај да испровоцира америчког председника Барака Обаму да започне сукоб са Русијом. Бридлав је рекао да су украдени имејлови били део државне обавештајне операције.
Подсећа се да је Викиликс пре неколико дана објавио да је милијардер Џорџ Сорос 2011. давао упутства Хилари Клинтон како да приступи тадашњим немирима у Албанији. 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА