Најновије

ДРЕЦУН: Америка није спремна да стане 100 посто иза Приштине

БЕОГРАД - САД су 1999. године "уложиле много бомби" да би се дошло до косовске независности, али времена се мењају и Американци су сада свесни да се без Србије ништа озбиљније не може радити на овом подручју, изјавио је данас председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун.

Милован Дрецун (Фото: ЈуТјуб)

"Времена се мењају, америчка позиција је другачија и они нису спремни да стану сто одсто иза Приштине", рекао је Дрецун за Б92 и додао да сматра да ће сматра да ће посета америчког потпредседника Џозефа Бајдена потврдити да се САД рационалније понашају у односу на Србију и косовски проблем, него неке европске државе. 
Дрецун не очекује захтев САД да Србија призна Косово као државу, али сматра да је, ипак јасно да се очекује да Србија допринесе процесу нормализације и стабилизацији српско-албанских односа.
Он сматра да ће Бајден оштрије поруке однети у Приштину, где путује вечерас и очекује да ће та посета ићи у правцу да САД ставе до знања да Приштина не може ирационално да се понаша. 
"Сигурно ће разговарати о Заједници српских општина, која је темељ Бриселског споразума, без које је бесмислено говорити о наставку процеса нормализације", рекао је Дрецун и додао да сва остала питања немају заједно толики значај. 
Дрецун сматра да Србија мора да има чврст став и да очекује да Брисел и Вашингтон одиграју "важну улогу".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА